четвер, 29 серпня 2024 р.

Відкриття благодійної фотовиставки «Імпресії життя»

8 серпня 2024 року в арт - просторі нашої бібліотеки під егідою Національної спілки фотохудожників України та «Kievphotos-Hall 2012» відбулося відкриття благодійної фотовиставки «Імпресії життя».
На заході виступав батько загиблого героя Ярослава Журавля – Сергій Журавель. Справжнім відкриттям стала лекція про імпресіонізм від відомого фотохудожника, викладача Сергія Тумасова. Відбулася прем’єра пісні «Мить літа» автор і виконавець Ірина Антонович.- українська поетеса, авторка бардівських пісень, ведуча новин Українського радіо.
На виставці експонується 38 світлин. Яскраві, цікаві роботи від професійних фотографів з різних міст України, а також фото митців з інших країн. Куратор проєкту Валерій Лещинський
Друзі! Долучайтесь до благодійності! Всі виручені кошти від продажу робіт підуть на допомогу ЗСУ.
Виставка буде експонуватися до 28 вересня. Запрошуємо до перегляду.


29 серпня - День памʼяті захисників України

29 серпня - День памʼяті наших захисників, які загинули в боротьбі за незалежність України.
Саме в цей день 10 років тому, стався один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом. Коли українські військові колонами виходили «зеленим коридором», росіяни порушили домовленості та розстріляли їх. Тоді загинули 366 воїнів, 300 потрапили у полон та сотні зникли безвісти. Ніколи не забудемо і не пробачимо!
До цієї дати в нашій бібліотеці розгорнута книжкова виставка
«Українці - їх подвигу не буде забуття». Запрошуємо до перегляду.


  Декламує автор Андрій Шадюк

вівторок, 27 серпня 2024 р.

Тейлор Дженкінс Рід «Сім чоловіків Евелін Г'юго»

Друзі! В бібліотеці нова книга!
Роман був номінований на премію Goodreads Choice Award як найкраща історична проза 2017 року. Має статус бестселера The New York Times: тримався у списку хітів протягом 54 тижнів. Продажі у світі перевалили за два мільйони примірників. Права на екранізацію придбані стримінговим сервісом Netflix. І це все про книгу американської письменниці Тейлор Дженкінс Рід «Сім чоловіків Евелін Г'юго», що зʼявилася в нашій бібліотеці.
Шанувальники бурхливих історій кохання з яскравими і харизматичними персонажами можуть шикуватися в чергу! Це захоплива книга в дусі старого Голівуду про гламурне життя вигаданої ікони кіно Евелін Гʼюго, про амбіції і жертви які вона принесла в своєму прагненні успіху і слави. На схилі літ акторка вирішує розкрити деякі свої секрети і для цього обирає журналістку Монік Ґрант. Всі дивуються чому саме якась невідома Монік Грант, але коли історія наближається до завершення, стає зрозуміло, що життя Евелін перетинається з її власним, трагічно й невідворотно, тому що в житті актриси ховається багато таємниць.
То ж запрошуємо в бібліотеку за цікавою і захопливою книгою.




неділя, 25 серпня 2024 р.

25 серпня 100 років від дня народження Павла Загребельного

«Людина вмирає, а дім, зроблений нею стоїть, і пісня, складена нею, оспівується тисячу літ».
Друзі, пропонуємо вам ознайомитися з онлайн - виставкою присвяченою 100 - річчю від дня народження видатного українського письменника Павла Загребельного.


субота, 24 серпня 2024 р.

24 серпня - День Незалежності України

З Днем Незалежності, Україно!
Вітаємо тебе, наша рідна!

33-ю річницю Незалежності ми знову зустрічаємо в умовах війни. Кожен із нас на своєму фронті захищає рідну землю. Наша бібліотека з нагоди свята підготувала книжково-ілюстративну виставку «Хай світанки твої, Україно, сонце сяйвом мережить своїм», на якій представлені документи, що є не лише історичним свідченням становлення держави, але й цінним джерелом знань для сучасної молоді, яке допомагає глибше усвідомити ціну нашої незалежності. 

Виставка буде експонуватися до 27 серпня. Запрошуємо до перегляду.



пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

23 серпня – День Державного Прапора України

На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України 23 серпня в країні відзначається державне свято–День Державного Прапора України.
Державний Прапор - один з офіційних державних символів суверенітету держави. Синьо-жовтий прапор ставав символом боротьби за національні й соціальні права українського народу. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праці, краси та багатства рідної землі. Державний Прапор - це символ країни і є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.
Наша бібліотека презентує книжково - ілюстративну виставку «Наша перлина, наша святиня - Державний прапор незалежної України». Запрошуємо до перегляду.



вівторок, 20 серпня 2024 р.

Заняття студентів «ГО Бачити серцем»



20 серпня в нашій бібліотеці пройшло заняття арт майстерні від «ГО Бачити серцем». Студенти з порушенням розвитку вчилися за допомогою візуальних образів будувати діалог з суспільством. Вони вивчають роботи світових митців та відкривають для себе можливості мистецтва, як способу соціалізації та пізнання світу.
Куратор майстерні Олена Фокова - концептуальний фотограф, фіналістка міжнародних конкурсів, виставочна діяльність в Україні, Франції, США, Італії та Бразилії.


пʼятниця, 16 серпня 2024 р.

Літературно-мистецький вечір «Творче коло»

16 серпня відбувся літературно-мистецький вечір «Творче коло». Зібралися шанувальники поетичного слова, які розуміють і цінують силу поезії, і ті, хто робить перші кроки в літературі. В заході брали участь талановиті поетеси: Тетяна Шаповал, Міла Сонячна, Ірина Бондаренко –Лівобережна, Тетяна Тимощук, Оксана Медвідь, Орися Тівел. Кожна із учасниць представила свою творчість та декламувала поезіі. Неймовірна атмосфера, позитивні емоції, живе спілкування зробили цю зустріч незабутньою.
Модератор зустрічі письменниця, волонтерка, громадська діячка Міла Сонячна.
Друзі, ділимося світлинами з проведеного заходу і дякуємо кожному, хто долучився і провів цей час з нами.



пʼятниця, 9 серпня 2024 р.

Відкриття виставкового фотопроєкту «Розмова»

8 серпня в нашій бібліотеці відбулося відкриття виставкового фотопроєкту «Розмова», де представлені роботи людей з інвалідністю та складними порушеннями розвитку ГО «ГО Бачити серцем».
Авторка і куратор проєкту Олена Фокова художниця, фіналістка міжнародних конкурсів та організаторка арт - майстерні в цій громадській організації.
Цей мистецький проєкт підіймає питання цінності творчості людей з порушенням розвитку, сприяє розумінню та є одним з кроків до розбудови сучасного безбарʼєрного суспільства в Україні. Модератор заходу Валерій Лещинський.
Виставка буде експонуватися до 22 серпня. Запрошуємо до перегляду.