неділя, 30 червня 2024 р.

Творча зустріч з поетесою Лідією Стрельченко


Бібліотека - це місце зустрічі з цікавими людьми! Тут збираються письменники, поети, художники та музиканти.
29 червня відбулася творча зустріч з поетесою Лідією Стрельченко, яка презентувала свою збірку поезій «Немісцевий час». Авторка приїхала до нас з м. Бровари. Музичним подарунком на заході став виступ бандуристки, вокалістки та викладачки Броварської музичної школи Світлани Бахметової і її учня Георгія Гордієнка. Модератор заходу поет, прозаїк, журналіст та громадський діяч Роман Кухарук.
Щира подяка пані Лідії за подаровану книгу.



пʼятниця, 28 червня 2024 р.

Творчий вечір з письменницею Аліною Шевченко


28 червня в нашій бібліотеці відбувся творчий вечір з молодою, талановитою письменницею Аліною Шевченко. Авторка презентувала свою нову книгу «Намальована Діана». Письменниця проживає в Кропивницькому. Вона є головною редакторкою Всеукраїнського літературного журналу «Олександрійський маяк», засновниця та керівниця творчої спільноти з видавничою майстернею «Pantheon. Література та мистецтво», журналістка та авторка 4 книг.
Щиро дякуємо за теплу зустріч, знайомство та подаровану книгу.

четвер, 27 червня 2024 р.

28 червня - День Конституції України

Вітаємо з Днем Конституції України!
Сьогодні ми відзначаємо один з найважливіших днів у нашій історії. День, коли були закріплені основні права і свободи громадян нашої держави.
Зараз ми виконуємо найголовніший обов’язок визначений Конституцією, ми всією нацією стали на захист рідної землі. Щиро віримо, що наступний День Конституції ми зустрінемо під мирним небом України.
До цієї дати в нашій бібліотеці розгорнута книжкова виставка «Основа життя, і мого і Вітчизни. І доля моя - мій Закон Основний». Запрошуємо до перегляду.



понеділок, 24 червня 2024 р.

Фрея Семпсон "Остання бібліотека"

Друзі! В бібліотеці нова книга!
Тепер на нашій полиці оселиться "Остання бібліотека" - дебютний роман англійки Фреї Семпсон. Це добра і тепла історія про дружбу, розуміння і підтримку. Тиха і соромʼязлива Джун Джонс - помічниця у бібліотеці маленького провінційного Чалкота. Ця бібліотека центр її життя. Тут раніше працювала і її мама, за якою Джун дуже сумує. Весь свій час дівчина або працює з книгами, або читає вдома і не любить виходити у світ. Але раптово бібліотеку планують закрити. І Джун йде на кардинальні зміни в своєму житті — разом зі своїми друзями і однодумцями вона рішуче бореться за збереження своєї улюбленої бібліотеки і, одночасно, змінюється сама і змінює своє життя.


Шановні відвідувачі бібліотеки, зверніть увагу!

Згідно з Наказом №1 "Про встановлення нового режиму роботи публічних бібліотек ЦБС Голосіївського району в літній період від 19.06.2024 року".


пʼятниця, 21 червня 2024 р.

22 червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

22 червня – особлива дата в історії України. День, який об’єднує людей у скорботі та вшануванні пам’яті мільйонів жертв війни. Цей день нагадує нам про страшні події, що відбувалися на українській землі під час Другої світової війни, а 22 червня стало символом глибокої скорботи та вічної пам'яті про жертв війни, які залишили невиліковні рани у серцях усіх українців.
Офіційно ця скорботна дата була затверджена відповідно до Указу Президента України від 17 листопада 2000 року №1245/2000 під назвою "Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні".
Схиляємо голови перед кожним і кожною, хто загинув, захищаючи рідну землю! Вічна памʼять всім жертвам війни! 

До цього дня в читальній залі нашої бібліотеки розгорнуто виставку - память "Як довго ця війна тривала". Запрошуємо до перегляду.


середа, 19 червня 2024 р.

 Онлайн – виставка нових надходжень.
Друзі, продовжуємо Вас знайомити з новими книгами, що надійшли до нашої бібліотеки.


вівторок, 18 червня 2024 р.

Відкриття виставки сучасної української фотографії «АВС або КОНФЛІКТ ІНТЕРЕСІВ»

18 червня 2024 року в арт - просторі нашої бібліотеки під егідою Національної спілки фотохудожників України та «Kievphotos-Hall 2012» відбулося відкриття виставки сучасної української фотографії «АВС або КОНФЛІКТ ІНТЕРЕСІВ»
Гостями заходу були: Ірина Антонович – українська поетеса, авторка бардівських пісень, ведуча новин Українського радіо, Brand Voice Радiо «Культура» та творчий мистецький дуєт Оксана Горобцова і Олександр Сергієнко. На виставці експонується 36 робіт. Куратор фотопроєкту Валерій Лещинський. 

Виставка буде експонуватися до 12 липня. Запрошуємо до перегляду.



вівторок, 4 червня 2024 р.

4 червня - день вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України

Цю дату обрано невипадково, щорічно в цей день відзначається Міжнародний день дітей - безневинних жертв агресії, заснований Генеральною асамблеєю ООН. Діти – найцінніше, що має кожна нація, і їхні мрії, посмішки та майбутнє були забрані насильством та ненавистю. Сьогодні вшановуємо пам'ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії. Це особливий день, коли ми згадуємо маленькі життя, що обірвалися через жорстокість війни.
Вічна пам'ять!



Вірш декламує автор Андрій Шадюк

понеділок, 3 червня 2024 р.

Онлайн – виставка нових надходжень.
Приємна новина! Друзі, раді повідомити Вам, що фонди нашої бібліотеки поповнилися новими книгами.



 

субота, 1 червня 2024 р.

1 червня — Міжнародний день захисту дітей

Сьогодні, 1 червня, Міжнародний день захисту дітей. У цей день хочеться нагадати просту істину: за дітьми — наше майбутнє, тож бережімо їх, піклуймося про їхній добробут та, звісно ж, навчаймо їх важливих речей. Наші діти заслуговують на щасливе безпечне дитинство та можливість реалізувати свій потенціал. До цього дня в читальній залі нашої бібліотеки розгорнута книжкова виставка – інсталяція «Світ у дитячих долонях». Запрошуємо до перегляду