вівторок, 25 червня 2013 р.

Публічні бібліотеки в житті киян

       З початку квітня до кінця червня 2013 року бібліотека ім. М.В. Гоголя приймає участь у громадських слуханнях "Публічні бібліотеки в житті киян".
       З метою вивчення громадської думки щодо розвитку та удосконалення діяльності бібліотек ми розробили два типи анкет для широкого кола громадян.


  Думки про роботу саме  нашої бібліотеки, користувачі могли висловити в анкеті , запропонованій  їм у відділах обслуговування. Крім того на абонементі ми запропонували скриньку для збору пропозицій "Якою я хочу бачити бібліотеку", в якій читачі могли залишити  свої поради і побажання.



Інша анкета була розроблена для вуличного опитування перехожих  з метою вивчення їх думки про необхідність бібліотеки в їх житті.                                    
                                                  

  Для реклами нашої бібліотеки 
  ми зробили   фотомонтаж                                                   про участь  бібліотеки  в житті                                          громади і розташували біля виходу зі станції метро "Либідська" стенд на якому виставили книги, подаровані читачами "Читач -  бібліотеці, бібліотека - читачу" і пропонували перехожим обрати собі книжку, що їх зацікавила.                                             



Не байдужі до долі бібліотек, 
зупинялися біля наших стендів, 
відповідали на запитання 
співробітників бібліотеки
 і заповнювали анкети для вуличного
 опитування.







    


До читання і відвідування бібліотеки треба привчати змалечку  




          Деякі виявилися дуже цікавими співрозмовниками, які вболівають за
майбутнє бібліотек . Їх думки були записані на диктофон, а бажаючі стати нашими потенційними читачами отримали в подарунок книги і візитівки бібліотеки

        А дехто, навпаки,  категорично стверджував, що майбутнє тільки за інтернетом та електронною книжкою

      

  Всі думки, які ми почули , були для нас цікавими і корисними.
Участь бібліотеки в громадських слуханнях буде продовжуватися до кінця червня. Після цього будуть підведені підсумки опитування і зроблено відповідні висновки.